Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

το επιουσιο ανεκδοτακι

τρεις στατιστικολογοι βγαινουν κυνηγι…..καποια στιγμη βλεπουν ένα ελαφι σ`ένα ξεφωτο…βαραει ο ενας,αστοχει μισο μετρο απ`αριστερα….βαραει ο δευτερος,αστοχει μισο μετρο απ`τα δεξια…οποτε ο τριτος:
-μπραβο,το πετυχατε!



η μανα μου ελεγε
"καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβαται"
και
"τα λεφτα δεν ειναι το παν"

...επεσε εξω και σε πολλες αλλες περιπτωσεις



(από Μινω Αργυρακη)
στη Τζια,σε μια ταβερνα,ειδα στο μενου «κορόιδα στο τηγανι»…ρωτησα τί είναι και μού απαντησαν «αμελετητα»….ξαναρωτησα  -γιατι τα λετε ετσι;….και μού απαντησαν   -γιατι μενουν απ`εξω!


(Από Κ Γεωργουσοπουλο)
απο την Κατοχη
τον καιρο της Κατοχης,ένα καραβι,το Κουρτουλούς,εφερνε σε τακτικη βαση από την Τουρκια τροφιμα για τους πεινασμενους Ελληνες……ενοσω ο Ψαθας ανεβαζε μια επιθεωρηση,ετυχε να φερνει ένα φορτιο φασολια….και ο Ψαθας εγραψε:
το Κουρτουλούς,το Κουρτουλούς
πρεπει να φερει και φελλούς



τα ακουσα, ιδιοις ωσί, στην λιμνη της Βουλιαγμενης από Μαθουσάλενες

-τι ωραια!! Κουναμε τα χερια και τα ποδια και δεν αισθανομαστε τιποτα!!!

-δεν βαζω εγω το κεφαλι μου μεσα στο νερο! Εχω δει μερικες να μπαινουν με μπειμπιλίνο!



Από τον διεθνη Τυπο   17/7/13
   Απέσυρε τελικά την απειλή της για μήνυση κατά του τηλεοπτικού σταθμού του Σαν Φρανσίσκο η Asiana Airlines, η οποία αποδέχθηκε την επίσημη απολογία του καναλιού για την περιβόητη πλέον λάθος και προσβλητική αναφορά από το δελτίο ειδήσεων των ονομάτων των τεσσάρων πιλότων του αεροσκάφους Boeing 777 που είχε συντριβεί στο αεροδρόμιο της πόλης στις 6 Ιουλίου.
    Η νοτιοκορεατική αεροπορική εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι της αρκεί η συγγνώμη του 
KTVU που σε μια ασυνήθιστη για τα δημοσιογραφικά χρονικά γκάφα κατονόμασε τους τέσσερις πιλότους του μοιραίου αεροπλάνου με ονόματα που στα αγγλικά παρέπεμπαν σε καταστροφή και ελάχιστη σχέση είχαν με τα πραγματικά τους - παρά μόνο ότι η παρουσιάστρια τα εκφώνησε με ασιατική προφορά. 
     Οπως κατήγγειλε η εταιρεία, λίγο μετά την πτώση του 
Boeing 777 από την οποία σκοτώθηκαν τρεις επιβάτες και τραυματίστηκαν 180, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων τα ονόματα των τεσσάρων πιλότων, τα οποία ήταν «ψεύτικα, προσβλητικά και με ρατσιστικά για τους Ασιάτες υπονοούμενα».
    Οντως, τα ανακριβή ονόματα που αναφέρθηκαν παρέπεμπαν σε αγγλικές φράσεις με ασιατική προφορά, οι οποίες μάλιστα διακωμωδούσαν την καταστροφή.
 
    Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους αναφέρθηκε από το κανάλι ως 
Sum Ting Wong, που παραπέμπει στο «Something wrong» - «κάτι είναι λάθος». Ο συγκυβερνήτης κατονομάστηκε ως Wi Tu Lo - «We too low», δηλαδή «Εμείς πολύ χαμηλά». Ο τρίτος πιλότος ήταν ο Ho Lee Fuk – «Ηoly fuck» ενώ ο τέταρτος ήταν ο Bang Ding Ow, που είναι ήχοι μιας πρόσκρουσης. 
    Το βίντεο από το δελτίο, στο οποίο αναγράφονται τα «προσβλητικά» ονόματα των πιλότων, αναρτήθηκε στο 
YouTube με αποτέλεσμα να το δουν χιλιάδες κόσμου.
    Οι αρμόδιοι του σταθμού 
KTVU ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν και υποστήριξαν πως το λάθος οφείλεται στην απειρία ενός μαθητευόμενου δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε την πρακτική του. Μάλιστα, ανακοίνωσαν ότι ο εν λόγω ασκούμενος «απομακρύνθηκε» από τον τηλεοπτικό σταθμό


                    %^)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου