Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ελλας,το μεγαλειο σου....


   "Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για φοροδιαφυγή στα μικρά νησιά», δήλωσε ο δήμαρχος Σύμης, προβάλλοντας ως επιχείρημα για την παραβατικότητα των καταστηματαρχών τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακριτικό νησί στις υποδομές του....
.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

…..κάθε πρωί, στον φούρνο του λιμανιού σχηματιζόταν ουρά. Κουλούρια, ψωμί, τυρόπιτες, καφέδες «έφευγαν» κατά δεκάδες. Ο Δ. Μπ. στάθηκε με τη γυναίκα του μπροστά στο ταμείο και παρήγγειλε δύο καφέδες και δύο σφολιατοειδή. Η παραγγελία «χτυπήθηκε» κανονικά στη μηχανή. Οπως συνηθίζει να κάνει από τότε που οι αποδείξεις άρχισαν να «μετράνε» στην εφορία, ο Δ. Μπ. πήρε το χαρτάκι και το έβαλε στην τσέπη του. Τότε, πρόσεξε ότι στον πάγκο οι χτυπημένες αποδείξεις σχημάτιζαν σωρό. «Αυτές τις θέλετε;» ρώτησε τον υπάλληλο (ίσως και ιδιοκτήτη του φούρνου). «Τις αφήνουν και φεύγουν», είπε εκείνος. «Αν τις θέλετε, ευχαρίστως να σας τις δώσω». Εφτιαξε ένα χοντρό μασουράκι με τις αποδείξεις και το έδωσε στον πελάτη του. Ηταν μόνο ύστερα από μέρες, όταν ο Δ. Μπ. ανακάλυψε ότι σχεδόν όλες οι αποδείξεις -και ήταν δεκάδες- ήταν κομμένες στο ποσό των 10-20 λεπτών....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Λουκέτο για 48 ώρες έβαλε κλιμάκιο ελεγκτών του ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης στο οποίο τραγουδούσε ο Λευτέρης Πανταζής, καθώς σε 17 τραπέζια που έκαναν συνολικό λογαριασμό 1.020 ευρώ δεν είχε κοπεί καμία απόδειξη.
Οι ελεγκτές μπήκαν στο χώρο ως πελάτες και κατέγραψαν επί αρκετή ώρα τα τεκταινόμενα στο χώρο, πριν προχωρήσουν τελικά στην σφράγιση του καταστήματος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο τραγουδιστής υπεραμύνθηκε των πρακτικών που ακολούθησε το προσωπικό του καταστήματος, υποστηρίζοντας ότι είναι κοινή πρακτική στις πρεμιέρες, όπου οι πελάτες είναι κυρίως καλεσμένοι.
Οπως εκτίμησε, το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πήγε για έλεγχο με σκοπό να προκαλέσει εντυπώσεις, ενώ τελικά «πενήντα οικογένειες σήμερα θα μείνουν χωρίς φαγητό».
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας νυχτερινών κέντρων που ήταν επίσης παρών κατά την έφοδο του ΣΔΟΕ στήριξε και αυτός το επιχείρημα ότι τα ποτά και τα λουλούδια ήταν «κερασμένα» λόγω της πρεμιέρας.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

     Συνελήφθησαν στα Χανιά ένας 45χρονος και ο 19χρονος γιος του, καθώς χρησιμοποίησαν το υπόγειο της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ, στα Τοπόλια Κισσάμου, για να αποξηράνουν δενδρύλλια κάνναβης.
     Η εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ είναι η δεύτερη εκκλησία του χωριού Τοπόλια και σε αυτήν γίνεται συνήθως λειτουργία μόνο κατά την εορτή του Αγίου.Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι δύο συλληφθέντες που μετέτρεψαν τον υπόγειο χώρο της σε αποξηραντήριο των δενδρυλλίων κάνναβης.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   
 Το περιεχόμενο ενός μικρού φαρμακείου συνταγογραφήθηκε από γιατρό σε έναν ασφαλισμένο του ΕΟΠΥΥ, μέσα σε έναν μήνα!
   Με 15 συνταγές, ο γιατρός χορήγησε στον ασθενή του 785 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 8.500 ευρώ. Με συντηρητικούς υπολογισμούς, το περιεχόμενό τους υπερβαίνει κατά πολύ τα 15.000 δισκία. Σε άλλον ασφαλισμένο δόθηκαν -σε έναν μήνα- εννέα συνταγές, με 400 κουτιά διάφορων φαρμάκων.
   Το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι πρόκειται (προφανώς) για πλασματική συνταγογράφηση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι ασφαλισμένοι θα είχαν χάσει τη ζωή τους από τις πρώτες κιόλας μέρες της... έντονης φαρμακευτικής αγωγής, στην οποία τους υπέβαλε ο γιατρός τους...

Γενικός γιατρός της Μακεδονίας συνταγογράφησε 4.388 συνταγές μέσα σε έναν μήνα, αριθμός ο οποίος αναλογεί σε 150 έως 200 συνταγές την ημέρα…


Το 84% της συνταγογράφησης παθολόγου στην Αττική εκτελέστηκε από ένα φαρμακείο, με την αξία των συγκεκριμένων συνταγών να αποτελούν το 95% του συνολικού τζίρου του φαρμακείου! Ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε στο Αγρίνιο, όπου το 70% των συνταγών συγκεκριμένου γιατρού εκτελούνταν από το ίδιο φαρμακείο και αποτελούσαν το 90% του τζίρου του. Το 89% συνταγών γιατρού στην Αττική εκτελούνταν στο ίδιο φαρμακείο, στο οποίο συμμετείχε συγγενικό του πρόσωπο….

    και







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου