Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

απο Μαργαριτα Συγγενιωτου (FB)

 Χτες βγήκαν τα βαριά όπλα της φρουράς, για να δέσουν τη θεωρία των δύο άκρων και να ζητήσουν ακόμα περισσότερη, ακόμα πιο ανεξέλεγκτη αστυνομία. Βγάζοντας από το καπέλο, φυσικά, και την δεύτερη τραγωδία μετά το Μάτι που αρέσκονται να σκυλευουν, τη τραγωδία της Μαρφιν.

Γράφει, λοιπόν, ο Τάκης Θεοδωροπουλος στο χτεσινό του άρθρο στην Καθημερινή με τίτλο "Μια φοβισμένη αστυνομία":
"Ποια η διαφορά των θυμάτων της Marfin από τον Μιχάλη Κατσουρή ή τον Aλκη Καμπανό; Και ποια η διαφορά των δολοφόνων τους; Θα μου πείτε, στη μία περίπτωση έχουμε οργανωμένες συμμορίες ακροδεξιών από την Κροατία και στην άλλη οργανωμένες συμμορίες ακροαριστερών εγχώριας κοπής". Για να συνεχίσει: "Στον πόλεμο της δημόσιας τάξης η αστυνομία έχει ηττηθεί. Την έχει αφοπλίσει ο φόβος τον οποίον εδώ και δεκαετίες καλλιεργούν οι διάφορες ομάδες δικαιωματιστών, πολιτικών χουλιγκάνων, σκέτων χουλιγκάνων, ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και λοιπών ζαρζαβατικών. Τον φόβο της τον ενισχύουν και οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες οι οποίες τρέμουν μήπως κατηγορηθούν για αυταρχισμό. Στη χώρα όπου ο πιο ισχυρός αυταρχισμός είναι αυτός της παραβατικότητας." Και στο τέλος να έρθει στο ζουμί: "Δεν μας φτάνουν πια ούτε οι ΕΔΕ ούτε η καρατόμηση υπευθύνων οι οποίοι αμέλησαν το καθήκον τους. Μπαλώματα. Μια φοβισμένη αστυνομία είναι μια άχρηστη αστυνομία".
Τώρα, θα μου πείτε, πώς είναι φοβισμένη η αστυνομία εξ αιτίας των δικαιωματιστων τους οποίους πλακώνει στο ξύλο και στα χημικά όπου τους βρει, συνήθως χωρίς την παραμικρή πρόκληση όπως έχουμε νιώσει όλοι στο πετσί μας, ενώ δείχνει ανοχή και διακριτικοτητα μόνο στα τάγματα των φασιστών, είναι ένα ζήτημα που δεν μας εκπλήσσει, η φρουρά δεν διακρίνεται για την επαφή της με τη λογική. Ούτως ή άλλως δεν το γράφει για να αντέξει σε λογική κρίση, αλλά να ερεθισει τα εξαρτημένα αντανακλαστικα των ακροδεξιών ψηφοφόρων της κυβέρνησης με τη θεωρία των δύο άκρων.
Το βασικό είναι άλλο. Ότι εκμεταλλευονται για μια ακόμη φορά μια τραγωδία για τους δικούς τους ιδεολογικούς σκοπούς. Όταν υπάρχουν πασιγνωστοι φασιστικοί θηλακες μέσα στην ΕΛΑΣ, στην οποία σάρωνε η ΧΑ, όταν ο εκπρόσωπος των αστυνομικών έλεγε ότι με την ΝΔ ανασαναν γιατί ο Σύριζα τους είχε δέσει τα χέρια, όταν έγιναν χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών, δαπανηθηκαν εκατομμύρια ευρώ για αστυνομικά οχήματα, τα παπαγαλάκια ζητάνε να λυθούν ακόμα περισσότερο τα χέρια στης αστυνομίας.
Δεν είναι επικοινωνιακο κόλπο, ώστε να ξεπεράσει ο Μητσοτάκης τον σκοπελο, να πετάξει από πάνω του τις πολιτικές ευθύνες πριν εμφανιστεί με γένια τριών ημερών και υποσχεθεί να τα αλλάξει όλα στην ΕΛΑΣ. Είναι κάτι περισσότερο. Είναι ο τρόπος που χτίζονται τα καθεστώτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου