Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

αντιγραφω

 

Ειλικρινής απορία. Έστω ότι η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης για τους άνω των 60 ετών δεν είναι αντισυνταγματική. Οι επιφανείς, ή οι λιγότερο επιφανείς, συνταγματολόγοι της χώρας δύο χρόνια τώρα έχουν αποφανθεί έστω για μία από τις προηγούμενες αποφάσεις της κυβέρνησης ότι είναι προβληματική από συνταγματικής απόψεως; Δυο χρόνια τώρα, με μια σειρά αποφάσεων που έχουν κινηθεί προς όλες τις κατευθύνσεις σύγκρουσης με ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, δεν βρέθηκε μία απόφαση που να ξεπέρασε ρε αδελφέ το επιτρεπτό πλαίσιο παρέμβασης που βάζει η πανδημία; Όλα μα όλα έχουν υπάρξει συνταγματικώς καμωμένα; Δεν αστόχησε πουθενά η κυβέρνηση, έστω στη φούρια και στον πανικό της στιγμής;
Το γνωρίζουμε όλοι ότι έχουμε πανδημία, το γνωρίζουμε όλοι ποιες προτεραιότητες βάζει, το γνωρίζουμε όλοι ότι εκ των πραγμάτων έχει επιφέρει ολική ανατροπή.
Αλλά γνωρίζαμε όλοι ότι υπάρχει και Σύνταγμα. Αν σε κάθε απόφαση της κυβέρνησης δίνεται πράσινο φως από τους συνταγματολόγους, γιατί έχουμε πανδημία και τι δεν καταλαβαίνεις, ας παραδεχτούμε τουλάχιστον ότι αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι ότι το Σύνταγμα είναι μια πολυτέλεια για καιρούς που δεν θα τα καθορίζει όλα μια νόσος και μια νοσηρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου