Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Κωστας Βαξεβανης 31/3

 Στις 6 Απριλίου, πρέπει να απολογηθώ στην Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, κατηγορούμενος για την υπόθεση της Novartis.  Αφού βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του  Άδωνη Γεωργιάδη και του  Δημήτρη Αβραμόπουλου τα οποία οι Εισαγγελείς βάφτισαν «αδιευκρίνιστα» αντί να τα θεωρήσουν ενοχοποιητικό στοιχείο, το μόνο που έμενε ήταν να πάνε κατηγορούμενοι όσοι αποκάλυψαν το σκάνδαλο. 

Σήμερα έστειλα ανοιχτή επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, με την οποία του ζητώ να ερευνήσει πώς συντάχθηκε η κατηγορία εναντίον μου με επίκληση μιας κατάθεσης που δεν υπάρχει.  Ναι καλά διαβάσατε.Η Ανακρίτρια με κατηγορεί πως δημοσίευσα στο Documneto που τυπώθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 (κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου στα περίπτερα), πληροφορίες τις οποίες έδωσε η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση», στις 4 Φεβρουαρίου του 2018 και άρα αποδεικνύεται έτσι πως αφού έγραψα για πράγματα πριν κατατεθούν , σκοπός μου ήταν να υποβάλω και να κατευθύνω την μάρτυρα.  Έτσι ακριβώς γράφει το κατηγορητήριο. Άρα είμαι ένας συνωμότης που έβλαψα ανθρώπους και μάλιστα πολιτικά πρόσωπα.

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στέλνω ολόκληρη την κατάθεση της Αικατερίνης Κελέση, η οποία δόθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2018. Πουθενά σε αυτή την κατάθεση δεν υπάρχουν αυτά που υποστηρίζει η Ανακρίτρια πως ειπώθηκαν και άρα τα δημοσίευσα πριν κατατεθούν. Αντιθέτως αυτές τις πληροφορίες έδωσε η μάρτυρας (αλλά και άλλοι μάρτυρες) έως και μήνες πριν. 

Η Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, βάζει πως η μάρτυρας καταθέτει πράματα που δεν κατέθεσε για να με κατηγορήσει. Η απλή λογική οδηγεί σε δύο πράγματα. Ή η Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου δεν διάβασε τις καταθέσεις (πώς έκανε τότε κατηγορία;) ή γνώριζε πολύ καλά τι λένε οι καταθέσεις αλλά έδρασε μεροληπτικά εναντίον μου. Κατασκεύασε δηλαδή την κατηγορία.

Ζητώ από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει πώς έδρασε και να κάνει όσα ορίζει ο θεσμικός του ρόλος. Σας γνωστοποιώ τα γεγονότα γιατί είσαστε η μοναδική προστασία μου.

Μπορείτε να διαβάσετε εδώ όλη την επιστολή και τα έγγραφα

https://www.documentonews.gr/article/anoixti-epistoli-ston-eisaggelea-toy-areioy-pagoy-h-dikaiosyni-einai-aoristi-ennoia-alla-eseis-exete-poly-orismeni-eythyni/

Σας ευχαριστώ

Κώστας Βαξεβάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου