Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

υποκλοπες

 Matina Stevis-Gridneff


Η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα όπως την περιγράφει η Matina Stevis-Gridneff που εργάστηκε μαζί με άλλους για το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο των New York Times. Το άρθρο αποκαλύπτει ότι η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο γνώριζε το κέντρο παρακολούθησεων του Predator αλλά έδωσε και άδεια εξαγωγής του λογισμικού στην εταιρεία που το εμπορευόταν, την Intellexa.
"Ένα βασικό πρόβλημα που είχα κάνοντας ρεπορτάζ για το θέμα όντας στην Ελλάδα ήταν ότι κανένα από τα πιο πρόσφατα θύματα του Predator δεν ήθελε να μου μιλήσει. Συζήτησα με 7 ανθρώπους που επιβεβαίωσαν ότι τους είχαν χακάρει. Δεν τους συμπεριλάβαμε επειδή αρνήθηκαν να ελεγχθούν τα κινητά τους. Έπρεπε να έχουμε αποδείξεις. Αλλά προτίμησαν να μην το κάνουν.
Ένα θύμα του Predator ελληνικής καταγωγής, ένα πρόσωπο που σχετίζεται με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (κυβερνών συντηρητικό κόμμα) μου είπε: Ξέρω ότι με χακάρανε. Ξέρω τι ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο κινητό μου. Πώς να μιλήσω; Ανησυχώ επίσης ότι αν μιλήσω, η αντιπολίτευση θα αποκτήσει πλεονέκτημα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου