Κυριακή 26 Μαΐου 2024

απο Σταυρο Μαρτινιδη

 Στα Άγραφα, συντελείται μια άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή, όπως και σε πολλές περιοχές της χώρας μας, μέσω των αντιπεριβαλλοντικών πολιτικών της ελληνικής κυβέρνησης.

Τεράστιες εκτάσεις σκυροδέματος, καλύπτουν μεγάλα τμήματα της φύσης και του βουνού σε υψόμετρο 1.600 μέτρων όπου έχουν εγκατασταθεί 8 ανεμογεννήτριες με συνολικό ύψος μαζί με τα πτερύγια που φθάνει στα 150 μέτρα.
Κι αυτό δεν είναι τίποτα. Συνολικά 500-600 ανεμογεννήτριες θα καλύψουν τις κορυφογραμμές των Αγράφων που είναι περιοχές Νatura 2.000.
H καταστροφή των οικοσυστημάτων της χώρας, κλιμακώνεται. Όποιος πετάξει και πάνω από την άλλοτε πράσινη Εύβοια, θα διαπιστώσει πως τα δέντρα έχουν αντικατασταθεί από ανεμογεννήτριες. Το ίδιο και πάνω από την Αττική, την Κρήτη κ.α..
Διαπιστωμένα δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τα οικοσυστήματα, τους εθνικούς δρυμούς, αλλά και την ενεργειακή μας νηφαλιότητα που ακόμη κι αυτή έχει δοθεί σε ξένα συμφέροντα. Τα πάντα γίνονται με άναρχο τρόπο και χωρίς καμία σκέψη για την προστασία των συμφερόντων της χώρας και των πολιτών της.
Αλήθεια κάτι υποτιθέμενοι οικολόγοι τι έχουν απογίνει;
Η πλύση εγκεφάλου της κλιματικής αλλαγής, έχει πετύχει τόσο πολύ, που οποιαδήποτε άλλη περιβαλλοντική καταστροφή είναι λεπτομέρεια άνευ σημασίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου