Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ξενοδοχεια και Covid (αντιγραφω)

 

Επειδή λοιπόν η ζωή, ιδίως τώρα τελευταία, μας έχει καταστήσει πολύ κακόπιστους, φοβάμαι όχι αδικαιολόγητα, σκέπτομαι τώρα εγώ ο πονηρός.
Έστω ότι έχεις πολύ μεγάλη κυβερνητική θέση (την πιο μεγάλη πες) και σε έχουν πλησιάσει τεράστια ξένα funds ακινήτων που έχουν βάλει στο μάτι τα φιλέτα των πολύ τουριστικών Ελληνικών νησιών και θέλουν να τα πάρουν κοψοχρονιά. Η μισή δουλειά έχει γίνει προ έτους οπότε ο τουρισμός κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, πως θα γίνει τώρα η άλλη μισή ώστε να γίνει ντόμινο πτωχεύσεων σε αυτά τα μέρη και να απαξιωθούν τα (ομολογουμένως πανάκριβα έως τώρα) ακίνητα κι οι επιχειρήσεις τους; Τραβάς ένα περιοριστικό μέτρο στο πιο διάσημο από αυτά, απειλείς ότι θα το γενικεύσεις και στα επόμενα, οι ακυρώσεις πέφτουν βροχή διότι αυτός που πάει στη Μύκονο ειδικά δεν είναι κάποιος σαν εμένα, είναι νέος που θέλει να πάει εκεί για να χορέψει και να ξενυχτήσει κι αν αυτό απαγορεύεται εκεί θα πάει σε άλλη χώρα που δεν απαγορεύεται! Στην Κροατία π.χ. που πήγα πρόσφατα ταξίδι ακόμα και στα σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα έμπαινα (στην Ελλάδα είναι υποχρεωτικό ακόμα και σε βάρκες!), στο δε αεροδρόμιο του Dubrovnic ούτε το προσωπικό δεν φορούσε μάσκες, μόνο στο αεροπλάνο τις βάλαμε. Πως διάολο δεν πεθαίνουν στους δρόμους αυτοί εκεί που είναι τόσο "ασυνείδητοι" δεν μπορώ να το καταλάβω!
Ο τουρίστας κάθε κράτους έφαγε λίγο πολύ (εμείς ειδικά ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!) κάποιους περιορισμούς όλο το φετεινό χειμώνα κι όταν αποφασίσει να πάει διακοπές σε κάποιο ξένο κράτος θα επιλέξει αυτό που ΔΕΝ έχει περιορισμούς, όχι αυτό που έχει.
Να πως επιτυγχάνεται το υπόλοιπο project λοιπόν! Ρίχουμε έξω όσες τουριστικές μονάδες (ιδίως μεγάλες) μπορούμε, αυτές που δεν θα αντέξουν δεύτερο χρόνο με μειωμένη πελατεία κι έρχονται μετά τα ξένα funds και τα αγοράζουν κοψοχρονιά! Κάτι θα μας δώσουν κι εμάς για τη βοήθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου