Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

απο Ευτυχια Καρυδη

  ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. Κυριάκο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Αθήνα 7 Ιουνίου 2024
Κύριε Πρωθυπουργέ,
επειδή στα Social Media ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ να αναρτηθεί στο τοίχο σας (αλλιώς ντουβάρι) ΔΗΜΟΣΙΑ, η όποια κρίση επιδοκιμασία ή επίκριση. Επειδή, εγγράφως και με συστημένες επιστολές, έχω ανεβεί όλες τις βαθμίδες των Αρμοδίων Υπηρεσιών του επιτελικού κράτους του οποίου επαίρεσθε κτίστης και αρχιτέκτων. Επειδή ΔΙΣ έχω απευθυνθεί, ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, επίσης εγγράφως με συστημένες επιστολές, και απάντηση δεν έχω λάβει. Επειδή έχω αποστείλει γραπτή συστημένη επιστολή και στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία, ως γνωστόν, έχει λόγο επί παντός επιστητού, πλην όμως, αν και τέως ανωτάτη δικαστικός, δηλώνει αναρμόδια για την περίπτωση μου.
Επειδή όπως ΕΣΕΙΣ, και στο τικ-τοκ, δηλώνετε ότι σταθερά βαδίζουμε εις την ΕΕ, αφού από την Ευρώπη ούτε θεός ούτε δαίμονας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ το οικόπεδο ΕΛΛΑΣ.
Επειδή ως πολίτις σε καμιά περίπτωση υπήκοος, την Κυριακή 9 Ιουνίου θα πάω να ψηφίσω ακόμα και με αμαξίδιο. Σήμερα ανελθών εις την εξέδραν, δια την τελευταία προεκλογική ομιλία σας, ως Πρωθυπουργός μπορείτε, προς διευκόλυνση επιλογής ψηφοδελτίου, να μου πείτε. ΜΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (προσφιλέστατη επίκλησή σας για ευνομούμενη Πολιτεία). ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΜΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ;
Θα μου αντιτείνετε, "Μια ακόμη προεκλογική υπόσχεση είναι αρκετή για να σας πείσει;". Με οικογένεια, πριν ακόμη γεννηθώ, αντεθνικώς δρώσα. Λαμπράκισσα η ίδια, με μαύρες κάλτσες, που μπορεί να ξεμυαλίσει και αυτά τα όργανα της τάξεως κατά τους ομοϊδεάτες σας. Σύντροφος (το σύζυγος μού είναι απεχθές εκ του ζυγός) του κομμουνιστή Γρηγόρη Φαράκου, ο οποίος πέρασε του λιναριού τα πάθη, για την επάνοδο αυτής της αστικής- καπιταλιστικής κοινωνία Σας, της οποίας η χούντα είχε καταπατήσει τον Υπέρτατο Νόμο - το Σύνταγμα.
Όχι κύριε Πρωθυπουργέ! ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΣ να με πείσετε. Έτσι για το γαμ@το ζητάω να ακούσω ένα ακόμα ΘΑ. Μεγάλωσα, γαμ@τ@ με τον Παύλο Δελαπόρτα, τον Εισαγγελέα που, αν και ευσχήμως παραμένει άγνωστος στους πολλούς, δεν δίστασε να πιέσει τον ανακριτή Χρίστο Σαρτζετάκη ώστε να παραπεμφθούν οι δολοφόνοι του Γρηγόρη Λαμπράκη. Όπου, ήταν εισαγγελέας και δικαστικός αντιπρόσωπος ο Παύλος Δελαπόρτας κανένας αποθαμένος ή δέντρο δεν ψήφισε. Γιατί, μην ξεχνιόμαστε, έχει ζήσει και τέτοια και άλλα παρόμοια ο δύστηνος ελληνικός τόπος από τους δωσίλογους, μαυραγορίτες και επίλοιπους νικητές του Εμφύλιου. Μού είναι αδύνατον, λοιπόν, να τον προδώσω, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε από εξέδρας φληναφήματα. Θα σας πρότεινα, μάλιστα, "Το σημειωματάριο ενός Πιλάτου" και το "Λιθάρι του Σισύφου" του Εισαγγελέως Παύλου Δελαπόρτα να ενταχθούν στην διδακτέα ύλη της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας.
Και θα μπορούσα να απαριθμήσω κι άλλα τεκμηριωμένα στοιχεία. Στέκομαι σε ένα που, αν και πικρόχολα ιλαροτραγικό, αλλάζει την διάθεση. Πριν χρόνια, παραμονές εκλογών, πάω να πάρω για λογαριασμό του "Ριζοσπάστη", συνέντευξη από τον γνωστό αξιοπρεπή, ευαίσθητο μάγκα ήθος-ποιόντα Μίμη Φωτόπουλο. Τον βρίσκω να κρατάει με το τσιμπιδάκι ένα γραμματόσημο για να τελειώσει έναν ακόμα πίνακα του γραμματοσήμων. Ο λόγος φέρνει αντίλογο. Σε λίγο η γυναίκα του,- την οποία σέβεται, θαυμάζει γι αυτό,- υπερλατρεύει φέρνει έναν μεζέ και ανοίγει μια μπουκάλα ασύρτικο Σαντορίνης. Η μία γίνεται δύο, τρεις μπουκάλες. Στο τέλος μου λέει:" Άκου κοπέλα μου, (υπήρξα κάποτε και κοπέλα..), υπάρχουν βραδιές, που όλοι μας από Σκηνής συμφωνούμε: "Βρε τί κοινό αυτό το αποψινό". Όταν έρχεται ένας- ένας, μια-μια στο καμαρίνι να σε συγχαρεί, διερωτάσαι," Καλά, αυτός ο κρετίνος που καθόταν; ". Έτσι συμβαίνει όταν μπαίνει μόνος καθένας στο παραβάν".
Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη. Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα βρεθώ, έστω και με αμαξίδιο, πίσω από το παραβάν, στο καμαρίνι, ως πολίτις, σε καμιά περίπτωση υπήκοος.
Οπωσδήποτε ό χ ι κρετίνα.
Όλες οι αντιδράσεις:
10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου