Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Σοφια Δεδουση

 

Προσωπικά θα έβγαζα το καπέλο στον (όποιον) Γιώργο Νταλάρα, εάν όλα αυτά που είπε στους ρεπόρτερ, τα είχε πει όταν τον πήραν τηλέφωνο να πάει να δώσει συνέντευξη στη Σίσσυ Χρηστίδου. Που το πιθανότερο είναι ότι το κανόνισε η εταιρεία του, καθώς έβγαλε νέο δίσκο. Και ο ίδιος δεν είπε «όχι». Βάλτε έναν αστερίσκο στο «δεν είπε όχι».
Ακόμη πιο βαθιά θα του το έβγαζα εάν πήγαινε στη Σίσσυ Χρηστίδου και της τα έλεγε εκεί ζωντανά στον αέρα της εκπομπής της.
«Σίσσυ μου είσαι πολύ χαριτωμένη, αλλά ο μπαμπάς σου δεν ντρέπεται που κάνεις αυτήν τη δουλειά;».
Αυτό ναι, θα είχε μια κάποια πλάκα.
Μονο πλάκα.
Διότι επί της ουσίας, πέραν του να ξεφτιλίσει δημόσια κάποιους ανθρώπους, να γίνει ο ίδιος βάιραλ με διθυράμβους και να πάρουν φωτιά τα ποστ στο φβ, βγάζοντας όλον τον (σε τεράστιο βαθμό δικαιολογημένο) θυμό του κόσμου προς τα ΜΜΕ πάνω στους τελευταίους τροχούς της αμάξης, δεν έκανε τίποτε άλλο.
Οι εκπομπές αυτές και οι ρεπόρτερ αυτοί θα υπάρχουν και αύριο το πρωί. Το κορίτσι αυτό, που του είπε ο Νταλάρας ότι θα ντρέπεται ο πατέρας του γι αυτό (παρότι χαριτωμένο), θα σηκωθεί και αύριο να πάρει το ματσούκι να πάει να περιμένει τον επόμενο που θα της μιλήσει, θα την αγνοήσει ή θα την ξεφτιλίσει, παρότι ο ίδιος, λίγες ώρες νωρίτερα έδινε συνέντευξη στο αφεντικό της.
Διαβάζω για «αδικίες» που έθιξε λέει ο Νταλάρας και κατέδειξε λέει τη σαπίλα του επαγγέλματος αυτού και έδωσε παράδειγμα και μάθημα στα παιδιά αυτά να κάνουν άλλη δουλειά και δεν ξέρω τι άλλα τρελά.
Όχι. Δεν τους έδειξε αυτό. Τους έδειξε, αντιθέτως, ότι αν είσαι η αρχιτσατσά στο μπουρδέλο, είναι οκ να πίνει κανείς τσάι μαζί σου. Αν είσαι η τελευταία πόρνη, όμως, είναι τίμιο και ηθικό και διδακτικό να σε ξεφτιλίζει δημόσια.
Τους έδειξε ότι όταν με το καλό ξεφύγουν από το ματσούκι και γίνουν Σίσσες Χρηστίδες, θα τις σέβεται και θα τους δίνει συνέντευξη και θα είναι λαλίστατος.
Α, ναι, δεν είναι το ίδιο, διαβάζω, να δίνεις συνέντευξη και να σε κυνηγάνε με το ματσούκι. Δηλαδή, όταν επιπλήξεις το κοριτσάκι, θα αλλάξει ο τρόπος που είναι στημένες αυτές οι εκπομπές. Θα πάει το κοριτσάκι και θα πει στη Σίσσυ «άκου να σου πω Σίσσυ, ο κύριος Νταλάρας μού είπε να μην βγαίνουμε να παίρνουμε δηλώσεις, είναι ντροπή, οπότε από αύριο κομμένες, μόνο συνεντεύξεις στην εκπομπή». Και θα γίνει τέλεια η ελληνική τηλεόραση.
Ο κόσμος, δε, σε τετοια έξαλλη κατάσταση, πανέτοιμος να ορμήξει πάνω σ' αυτά τα παιδιά να τα κατασπαράξει. Διότι αυτά τα παιδιά είναι η πηγή του κακού. Οι μικροί Ες Ες, που δεν έμαθαν να λένε «όχι» και από τα εκατομμύρια επιλογών που είχαν για εργασία, διάλεξαν επί τούτου τη χειρότερη. Τρομακτικές ταυτίσεις του ρεπόρτερ του πρωινάδικου με τον μοντέρ που παραποίησε το βίντεο του Γρηγορόπουλου, με τα βαποράκια που πουλάνε ναρκωτικά, με πουτάνες, ίσωμα όλα.
Ερωτήσεις κάνει. Δεν κλέβει. Δεν σκοτώνει. Δεν σου λέει καν ψέματα. Κακές ερωτήσεις; Μαλακισμένες; Ενοχλητικές; Σήκω φύγε, όπως έγραψε και ο Κραουνάκης, τα υπόλοιπα είναι περιττά. Όποιον δεν απαντάει, μια, δύο, δεν τον ξαναενοχλούν, κανόνας.
Ευτυχώς είδα και ψύχραιμες απόψεις, κυρίως από ανθρώπους του χώρου. Επειδή ξέρουν φαντάζομαι.
Η ελληνική δημοσιογραφία έχει πολλές και τεράστιες παθογένειες, αλλά οι παθογένειες δεν κρύβονται στα ματσούκια των ρεπόρτερ, που τους αποκάλεσε κάποιος «τσογλάνια» και μου γύρισε το μάτι. Συγκεντρώθηκε σήμερα όλο το μένος για τα «δεινά» της ελληνικής κοινωνίας στους ρεπόρτερ των πρωινάδικων. Που βασικό τους «έγκλημα» είναι η κακή αισθητική.
Να είστε θυμωμένοι, αλλά να είστε με αυτούς που πρέπει.
Εν προκειμένω να είστε και με τον Νταλάρα. Η υποκρισία είναι χειρότερο πράγμα από ένα δάσος με κουτσομπολίστικα ματσούκια.
Η υποκρισία είναι εν τέλει και πολύ πιο ανήθικη από τις ερωτήσεις των παιδιών αυτών.
Μέσα στο θυμό μας και την αφόρητη ασπρόμαυρη καταγγελτικότητά μας, μας φταίει ο υπάλληλος στο τηλεφωνικό κέντρο της κινητής, και τον βρίζουμε επειδή μας γαμάει η κινητή και στην τελική ας έφευγε ο υπάλληλος από την κακιά κινητή να πάει να δουλέψει στην εφορία. Α, και στην εφορία δουλεύουν μαλάκες, επειδή η εφορία μας κλέβει. Οκ. Ας πάει να δουλέψει στο ΖΑΡΑ. Α, και στο ΖΑΡΑ δουλεύουν κορόιδα, επειδή είναι πολυεθνική και εκμεταλλεύεται την εργασία. Οκ. Ας φύγει να πάει να γίνει εθελοντής παιδοκαρδιοχειρουργός στους γιατρούς χωρίς σύνορα. Εντάξει;
Διαρκής καταγγελτικότητα, καμία ψυχραιμία, όλοι μας τέλειοι, πάρα πολύ ηθικοί, συνεπείς και δεν ξέρω τι άλλο μας θέλει ο Νταλάρας και τι θέλουμε ο ένας τον άλλον.
Μόνο εγώ έχω κάνει, προφανώς, στη ζωή μου πράγματα που δεν θεωρώ τέλεια, δουλειές που θα προτιμούσα να μην έχω κάνει, υποχωρήσεις που δεν ήθελα, μόνο εγώ πέρασα μέσα από πολλά σκατά μέχρι να ξεμυτίσω και να προσπαθήσω να τα διορθώσω, να γίνουν λίγο λιγότερο σκατά και με το φόβο πάντα ότι η ζωή μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε οδηγήσει κάπου που θα προτιμούσες να μην πας.
Να μην χρειαστεί να πας τηλεφωνητής σε εισπρακτική, ας πούμε, για να φάνε τα παιδιά σου. Στάνταρ κάποιος εδώ μέσα το έχει κάνει κι ας μην το πει ποτέ.
Ευτυχώς που δεν ζει κι ο μπαμπάς μου να ντρέπεται για μένα.
Σας εύχομαι, σ' αυτόν τον ασπρόμαυρο και πολύ θυμωμένο κόσμο, να μην ακούσετε ποτέ να το λέει κάποιος στο παιδί σας αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου