Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Μαργαριτα Συγγενιωτου

 

Υπάρχουν και καλοπροαιρετοι άνθρωποι, που πιστεύουν ότι η φωτιά στις πολεμικές εγκαταστάσεις της Νέας Αγχιάλου ήταν δολιοφθορα. Είναι άνθρωποι που αδυνατούν, και δικαίως, να πιστέψουν ότι μία τόσο κρίσιμη πολεμική εγκατάσταση καταστράφηκε από μια φωτιά που έκαιγε δύο μέρες σε κάμπο. Μα, δεν την είδε ποτέ αυτή τη φωτιά που έκαιγε δύο μέρες, ούτε στην τηλεόραση, ούτε στις εφημερίδες, ούτε στα σαιτ. Ξαφνικά, μόνο, άκουσε μια τεράστια έκρηξη. Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σαφης: "Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου είχαν υλοποιηθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς και οι απαραίτητες προβλεπόμενες ζώνες πυρασφαλείας πέριξ των κρίσιμων εγκαταστάσεων εντός του στρατοπέδου και του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου." Άρα; Πώς έγινε αυτό; Ποιος φταίει; Κάτι παίζει εδώ.
Λογικό δεν είναι να μπερδεύεται ο κόσμος; Δεν γίνεται η κυβέρνηση να είναι τόσο ανίκανη, δεν γίνεται να καίγεται ο κάμπος δύο μέρες, να έφτασε η φωτιά τσουκου τσουκου σε στρατιωτική βάση, να μπήκε μέσα ανενοχλητη και να έγιναν όλα μπουρλότο. Κάτι παίζει εδώ. Κάτι σκοτεινό, κάτι ύποπτο, κάτι που μας απειλεί, ποιος θα μας σώσει;
Μετά αναρωτιομαστε γιατί ανεβαίνει η ακροδεξιά, γιατί οι θεωρίες συνωμοσιας κερδίζουν έδαφος, γιατί ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να σκεφτεί λογικά. Ένα τερατώδες σύστημα προπαγάνδας του έχει κάνει τα μυαλά πουρέ, για να μην φανεί η ανικανότητα του Ηγέτη, για να μην κινδυνεψουν οι μπίζνες της Αγίας Οικογένειας. Ή μάλλον όχι, έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο. Ο κόσμος δεν έχει χαζέψει, πλέον έχει αποκτηνωθει.
Αλλά μην ανησυχείτε, τελικά τα πράγματα δεν πήγαν τόσο λάθος στην Νέα Αγχίαλο όσο θέλουν να τα παρουσιάζουν οι εχθροί του Μωυσή μας. Στην ανακοίνωση "Τονίζεται ότι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή".
Αλληλούια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου