Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Αλεξανδρος Βάρδας

 Όταν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας για τρία χρόνια την μαθαίνουμε από Γερμανούς ,Τούρκους,Αμερικανούς ,Γάλλους ,Λίβυους πολιτικούς ,από ξένες εφημερίδες η από το πλήρωμα του χρόνου που νομοτελειακά θα μαθευτούν όλα ,τότε σημαίνει πως η κυβέρνηση είναι στη καλύτερη περίπτωση ανίκανη να ασκήσει εξωτερική πολιτική κ στη χειρότερη υπακούει σε εντολές ξένων .

Όμως κάνει άθλιο επικοινωνιακό παιχνίδι με την εξωτερική πολιτική κ αυτό σημαίνει πως η ανευθυνότητα της δεν έχει όρια .
Η Τουρκία για 7 μήνες περίμενε να εγκρίνει η Ευρώπη τον όρο τουρκικό Αιγαίο και η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν αντέδρασε .
Η Τουρκία δεν συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας κ κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία ανέπτυξε περαιτέρω τις εμπορικές κ οικονομικές της δραστηριότητες με τη Ρωσία . Η Αμερική αντέδρασε κ μπλόκαρε τις πωλήσεις αεροσκαφών στη Τουρκία κ των νέων οπλικών συστημάτων για τα F16 της .
Εν τω μεταξύ οι ΗΠΑ και η μεγάλη Βρετανία προσπαθούν να εντάξουν τη Σουηδια κ την Φινλανδία στο ΝΑΤΟ όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία λόγω ευνοϊκότερων συνθηκών . Η Τουρκία διαμήνυσε κ έπεισε τους πάντες πώς θα ασκήσει βέτο για να αποτρέψει την ένταξη των δύο σκανδιναβικων χωρων.
Οι ΗΠΑ κ οι χώρες του ΝΑΤΟ γνωρίζουν πως η Τουρκία θα υλοποιούσε την δήλωση της κ στη προσπάθειά τους να αλλάξει η Τουρκία απόφαση διερεύνησαν με ποιο τρόπο η Τουρκία θα αλλαξει απόφαση .
Έτσι λοιπόν η Τουρκίαυ ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την έγκριση του όρου τουρκικο αιγαιο κ από τις ΗΠΑ να τους δώσουν τα οπλικά συστήματα που ζητούν για να μην ασκήσουν βέτο .
Η Τουρκία τόσο ανεξοδα κ τόσο απλά τα πέτυχε όλα και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πάει ακόμα να πνιγει .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου