Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

απο το Νοτιο Ξεφτιλισταν

Τι εννοούσε ο ποιητής λέγοντας
<< αμφισβητούμενα νερα >>;;;


Με 17 τουρκικά πολεμικά πλοία να έχουν ουσιαστικά αποκλείσει τα νησιά περιμενω τις νεες αποκαλυψεις για το Ματι αυριο στην Καθημερινή.


Βρέθηκαν λεφτά της Νοβαρτις σε λογαριασμό του συζύγου της Ράικου, η ίδια έλεγε ότι πλημμύρισε το σπίτι και χάθηκε η σύμβαση, με μαρτυρία της άσκησαν δίωξη στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς που ερευνούσε το σκάνδαλο και στο καπάκι της έδωσαν και προαγωγή



Η κορύφωση της έντασης με την Τουρκία ήλθε μετά την πρόσφατη τριμερή συνάντηση(Ελλάδα - Τουρκία - Γερμανία ) που έγινε στο Βερολίνο , την οποία κάρφωσαν οι Τούρκοι, αφού εμείς την κρατήσαμε κρυφή.
Τι μάθαμε απ αυτή τη συνάντηση;
Όπως δήλωσε η φωνή του Ερντογάν στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, Ιμπραήμ Καλιν, ο οποίος συμμετείχε στην τριμερή: "έγινε ένα σημαντικό βήμα που θα συνεχιστεί. Λήφθηκαν κάποιες αποφάσεις. Είμαστε υπέρ της συνέχισης τους εμείς. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά ποτε- ποτε η κοινή γνώμη τα επικρίνει, αλλά στην περίπτωση που κινηθούμε σε ένα πλαίσιο στη βάση του αμοιβαίου συμφέροντος και σεβασμού, αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν".
Στη συνέχεια ο κ. Καλιν προσδιόρισε τα θέματα τα οποία είναι "το ζήτημα του Αιγαίου , το ζήτημα των νησιών, την υφαλοκρηπίδα, το ζήτημα των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων, το θέμα των ερευνών και γεωτρήσεων στις αμφιλεγόμενες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου."
Νομίζω ότι πιο σαφής δεν γίνεται.
Απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις - που σημειωτέον απηχούν τον πρόεδρο της Τουρκίας και τις τουρκικές διεκδικησεις - η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε. Τα ΜΜΕ της χώρας, όπως συνήθως κάνουν όταν κάτι δεν είναι αρεστό στην κυβερνητική προπαγάνδα, δεν προέβαλαν τις δηλώσεις Καλιν.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: τι συζητάει η Αθήνα; Γιατί μπαίνει σε διάλογο με την Αγκυρα;
Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου πάντως, όσο και αν την διεργαζονται κάποιοι κύκλοι εντός της χώρας και την προωθούν Γερμανοί και ΗΠΑ, δεν περνάει ούτε με εκλογές. Δυστυχώς περνάει μόνο με τετελεσμένα..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου