Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

απο Documento

 

Φίλες και φίλοι καλημέρα

Ζούμε μια παράξενη εποχή. Από τη μία η κυβέρνηση μας έχει φλομώσει στη δήθεν «αριστεία» και από την άλλη οι υπουργοί της εμφανίζονται διαπρύσιοι ρήτορες του δρακόντειου νόμου και τάξης. Στο ενδιάμεσο υπάρχει η εύφορη (γι’ αυτούς) κοιλάδα της διαφθοράς.

Στο Documento αύριο, Κυριακή, θα διαβάσετε για τρεις υποθέσεις όχι και τόσο μακρινές μεταξύ τους στην ουσία.

Εν αρχή ην ο Πιτσιλής. Κράτος εν κράτει ο τσάρος της φορολογίας, αποφασίζει και διατάσσει ποδοπατώντας νόμους και αποφάσεις του ΣτΕ. Μισθώνει και ζημιώνει, μαγειρεύει και κουκουλώνει, διαλύει και σκορπίζει. Μόλις ανανεώθηκε η θητεία του από την κυβέρνηση αλλά το κοντέρ για τη δίωξη της διαφθοράς στους κόλπους της ΑΑΔΕ έχει σταματήσει στη Χαλκίδα και στην Κέρκυρα. Οι καταγγελίες δεν είχαν εισακουστεί στην υπηρεσία του και χρειάστηκε να πάνε στην αστυνομία για να βρουν το δίκιο τους οι επιχειρηματίες που τους δάγκωναν οι επίορκοι εφοριακοί. 

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αφενός σπρώχνει ιδιώτες να εισπράττουν τα χρέη, στο μοντέλο των «κόκκινων» δανείων, αφετέρου κοροϊδεύει άλλη μια φορά τους συνταξιούχους. Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια νόμους και αποφάσεις του ΣτΕ για να κλέψει με φόρους ακόμη και τα ψίχουλα των αναδρομικών.

Φτωχάλες συνέλληνες, τους ψηφίσαμε.

Στα βόρεια, εκεί στο βιλαέτι των Καραμανλήδων, οι «σωτήρες» που τοποθέτησε στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης το πολυεργαλείο Άδωνις Γεωργιάδης διώκονται τελικά για απάτη με ζημία 35 εκατ. ευρώ για το δημοσίου και την ΕΕ. Αφού οι συγκεκριμένοι με τις «γαλάζιες» πλάτες πιστόλιασαν τους εργαζόμενους στην ΕΒΖ και ξήλωσαν τα μηχανήματα, ερευνήθηκαν και βρέθηκαν να έχουν στήσει «καρουζέλ» καραμπινάτης απάτης με ΦΠΑ.

Είναι μεγαλόσχημοι, ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, παράγοντες ποδοσφαιρικοί. Ο ένας είναι και υποψήφιος πρόεδρος στο επιμελητήριο Σερρών και διετέλεσε βουλευτής που κολύμπησε στα θολά νερά του Ποταμιού και βγήκε με ένα πόθεν έσχες «ξεχασμένων» 2 εκατ. ευρώ αλλά «ξεπλυμένων» από τον φίλο του.

Φτωχάλες συνέλληνες, τους ψηφίσαμε και μας πιστολιάζουν.

Άλλο πάρτι γίνεται στις διωκτικές αρχές. Ακόμη κι αν οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν κάθε καλή και αγαθή πρόθεση να πράξουν το σωστό, υπάρχουν «στημένες» δικογραφίες. Αν μια συνομιλία που υπέκλεψε ο «κοριός» της ΕΥΠ αποκαλύψει σημεία και τέρατα για τη δράση ενός προσώπου της Greek mafia, αμέσως ανοίγουν κόλλες χαρτιού να το τυλίξουν. Διαβάζοντας τα σχετικά όμως ο εισαγγελέας, πέφτει πάνω σε ξέρα: η συνομιλία καταγράφηκε προτού πάρει το ΟΚ η αρμόδια υπηρεσία για την παρακολούθηση. Τώρα τι θα κάνει ο κάθε υπηρέτης του νόμου; Δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια, να παρανομήσει, να απονείμει δίκιο παραβιάζοντας τον νόμο. Δεν είμαστε στο Φαρ Ουέστ όπως πιστεύουν διάφοροι αυτόκλητοι σερίφηδες. Απαλλάσσεται, κύριε πρόεδρε, ελλείψει πειστηρίων, θα πει και θα κάνει σταυρό, αν πιστεύει, να πετύχουν άλλη ευκαιρία για να πιάσουν τον μαφιόζο.

Ωραίο παραμύθι. Αν CD έχουν χαθεί, έχουν γίνει πεδίο βολής συρραπτικών, αν κινητά τηλέφωνα δολοφονημένων «ξεχνιούνται» στο συρτάρι ή… χάνονται, πώς θα αποδοθεί δικαιοσύνη; Πάντα υπάρχουν τρόποι να βρεθεί μια σοβαρή έρευνα στον αέρα. Κυρίως με τον σκοπό αυτό. Και υπάρχουν πολλοί πρόθυμοι να βάλουν τρικλοποδιές με το αζημίωτο.

Φτωχάλες συνέλληνες, τους ψηφίσαμε και το βαθύ κράτος της Greek mafia μένει ασύλληπτο.

Μας φταίνε μετά οι νέοι και λοιποί διαμαρτυρόμενοι… 

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει και παράλληλα παραμένει ίδιο. Ο Σαμαράς «πυροβολεί» από την Κύπρο αλλά ο Μητσοτάκης δεν πέφτει. Του την πέφτει όμως ο Κυριάκος από τις Βρυξέλλες, αφήνοντας υπόνοιες για προσωπικές ατζέντες Σαμαρά. Ρινγκ η Βουλή…

Στον ΣυΡιζΑ η φαγωμάρα καλά κρατεί. Ρινγκ…

Στο ΠαΣοΚ έμεινε ο ίδιος πρόεδρος που προσπαθεί να δείξει ότι άλλαξε αλλά κατά βάθος παραμένει ίδιος. Ρινγκ η Χαριλάου Τρικούπη…

Φτωχάλες συνέλληνες, έφτασε στο 70% η κατάθλιψη. Μόλις το 12% βλέπει να είναι στάσιμη η οικονομική του κατάσταση.

Βουλιάζουμε στον βούρκο.

Ας κολυμπήσουμε να βγούμε…

Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: