Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

πολιτικη επικαιροτητα


Αλιμονο στον Λαο που τον εγκατελειψε η Αιδως και η Νεμεσις

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Εταιρειες offshore

Ο κουμπαράς στο ντουλάπι του Τζόνι

Οικονομολόγοι, αναλυτές, παράγοντες της αγοράς προσπάθησαν να εξηγήσουν με απλά λόγια πώς λειτουργεί το "κόλπο". Μια καυστική και χαρακτηριστικά απλή περιγραφή είναι εκείνη του Νταν Γκλίεσακ στο Reddit:
Μαζεύεις λεφτά στον κουμπαρά. Ο κουμπαράς είναι πάνω στο ράφι, στην ντουλάπα σου. Η μαμά σου το ξέρει και κάπου - κάπου τον ψάχνει για να ξέρει τι κάνεις με τα χρήματα. Μια μέρα αποφασίζεις ότι δεν θέλεις να το ξέρει η μαμά σου. Πας λοιπόν στον φίλο σου τον Τζόνι με έναν άλλο κουμπαρά και δέχεται να τον κρύψει στο δωμάτιό του. Γράφεις πάνω το όνομά σου και τον βάζεις στο ντουλάπι του.
Η μαμά του Τζόνι έχει πάντα πολλή δουλειά και δεν έχει χρόνο για να ψάχνει τον κουμπαρά του. Βάζεις λοιπόν εκεί δίπλα τον δικό σου μυστικό κουμπαρά. Τα γειτονόπουλα το βρίσκουν καλή ιδέα και όλα πάνε στο σπίτι του Τζόνι τους δικούς τους μυστικούς κουμπαράδες. Το ντουλάπι του Τζόνι γεμίζει κουμπαράδες. Μια μέρα η μητέρα του Τζόνι γυρίζει σπίτι, ανοίγει το ντουλάπι και το βλέπει γεμάτο κουμπαράδες. Νευριάζει και φωνάζει τους γονείς όλων των παιδιών για να τους ενημερώσει.
Αλλά τα παιδάκια λένε ότι δεν είχαν κακό σκοπό. Ο μεγάλος αδελφός του Έρικ έβαζε χέρι στον κουμπαρά του και ο μικρός ήθελε να βρει ένα καλύτερο μέρος για να τον κρύψει. Ο Τίμι μάζευε λεφτά κρυφά από τη μαμά για της κάνει δώρο - έκπληξη στα γενέθλιά της. Ο Σάμι το έκανε για πλάκα. Άλλοι όμως είχαν ένοχα μυστικά. Ο Τζέικομπ έκλεβε το χαρτζιλίκι των συμμαθητών και δεν ήθελε να το μάθουν οι δικοί του. Ο Μάικλ βούταγε λεφτά από το πορτοφόλι της μαμάς. Ο χοντρούλης Μπομπ έκανε -υποτίθεται- δίαιτα και μάζευε χρήματα για να αγοράζει γλυκά κρυφά από τους γονείς.
Στην αληθινή ζωή πολλοί σημαντικοί άνθρωποι πιάστηκαν να κρύβουν τους κουμπαράδες τους στο σπίτι του Τζόνι στον Παναμά. Τώρα οι μαμάδες τους το έμαθαν. Σχετικά σύντομα θα δούμε για ποιον σκοπό το έκαναν. Αλλά σχεδόν όλοι έμπλεξαν γιατί δεν κάνει να κρατάς τέτοια μυστικά, είναι αντίθετο με τους κανόνες.
Συνεπώς -συμπληρώνει ο "Ιντιπέντεντ"- εκείνοι που λένε απλά ότι δεν ξαφνιάζονται από τις αποκαλύψεις πως οι πλούσιοι κρύβουν χρήματα παραβιάζοντας τους κανόνες προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία των "Εγγράφων του Παναμά". Δυστυχώς, συμπληρώνουμε εμείς, δεν υπάρχει κατάλληλη μαμά για να τους καταχεριάσει και να αναλάβει την ευθύνη, αντίθετα η μαμά στο Σίτι φτιάχνει τους κανόνες. Η μαμά που τους γέννησε και τους τρέφει είναι το ίδιο ταξικό σύστημα της πλουτοκρατίας που τώρα δήθεν... πέφτει από τα σύννεφα.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Γιώργος Καραμπελιάς: Σχέδιο Λιβανοποίησης της Ελλάδας


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αλεξιαδης (Υπουργειο Οικονομικων)  31/3/16


 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Σε σόου μπροστά στις κάμερες, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή μωρών λίγων μηνών, επιδίδονται οι πρόσφυγες στον Πειραιά. 
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και κατά την αποχώρηση των τριών γ.γ. της κυβέρνησης, που πήγαν στον Πειραιά προκειμένου να πείσουν τους πρόσφυγες να φύγουν από τις πύλες του λιμανιού και να μεταφερθούν στους καταυλισμούς, εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές, με μετανάστες να κινούνται απειλητικά κατά λιμενικών, «κραδαίνοντας» στα χέρια τους ένα μωρό λίγων μηνών, το οποίο άρπαξαν από την αγκαλιά μιας γυναίκας!
Μάλιστα, ο άνδρας που το κρατούσε φαινόταν, κάποια στιγμή, έτοιμος να πετάξει το μωρό στους λιμενικούς! Σε κάποια στιγμή, κάποιος άρπαξε το μικρό κοριτσάκι από τα χέρια του, το οποίο, όμως, συνέχισε να μεταφέρεται από αγκαλιά σε αγκαλιά, μέχρι να το απομακρύνει από το σημείο μια ηλικιωμένη γυναίκα. 
Αυτή δεν ήταν η μόνη στιγμή που οι πρόσφυγες χρησιμοποίησαν τα παιδιά, αφού και λίγα λεπτά αργότερα, αφού ξάπλωσαν στον δρόμο ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα, έφεραν και μια σκηνή στην οποία στρίμωξαν όσα μικρά παιδιά βρήκαν να κινούνται τριγύρω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου