Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

στον λακο με τα ισοδυναμα


Από την χθεσινη εφημεριδα

.......Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων, εκτιμώντας ότι η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αποτελεί και «το πιο ισχυρό όπλο της χώρας» στη διαπραγμάτευση. Σε αυτό το πλαίσιο -τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας-, η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει «και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών».


και λεω

 δεν ειδα καμμια συστηματικη προσπαθεια να ενημερωνεται ο πολυς κοσμος,να προετοιμαζεται για τις εναλλακτικες λυσεις,ετσι ωστε να εμπεδωνεται η αισθηση οτι εχει μπει μπρος μια νεα στρατηγικη.....το να στηριζεσαι *μονο* σε ενα εκλογικο ποσοστο, μυριζει ευκαιριακο τακτικισμο...η κατασταση μού θυμιζει πολυ Δεκεμβρη του 1944,οπου οι "ξενοι" ειχαν αποφασισει οτι θα ειναι ανενδοτοι(φαινεται να συμβαινει και τωρα),η"συντριπτικη πλειοψηφια" της κοινωνιας ηταν υπερ μιας αλλαγης προς περισσοτερη δικαιοσυνη(συμβαινει εν μερει και τωρα) ,ομως το ηγετικο κλιμακιο τσαλαβουτουσε σε αυτοσχεδιασμους...το αποτελεσμα το ξερουμε


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

        Επερχεται η συμφωνια;

Η απόσταση από τη συμφωνία και τη χρεοκοπία είναι μια γραβάτα δρόμος.

Βρισκόμαστε στο χείλος της συμφωνίας.

Για να τονώσει το αίσθημα εμπιστοσύνης ο Τσίπρας μετά το υπουργείο Οικονομικών χθες, θα επισκεφθεί σήμερα 25 ΑΤΜ.

Είναι καλό αν χρεοκοπήσουμε. Τα ΑΤΜ θα μας δίνουν μόνο 100 ευρώ τη μέρα, δηλαδή 3.000 ευρώ τον μήνα, ενώ δεν έχουμε ευρώ.

Ο Τσίπρας για να δείξει ότι είναι καλή η συμφωνία θα φορέσει δυο μέτρα γραβάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου