Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

ερμη Ελλαδα.......


       Μεταξουργειο...

     Το φλέγον θέμα όμως για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή είναι άλλο. Στην οδό Ιάσονος και παράπλευρες οδούς κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη, παράνομοι οίκοι ανοχής –τουλάχιστον 50 στο σύνολο– συνεχίζουν ανεξέλεγκτα τη δραστηριότητά τους. Κατόπιν καταγγελιών, οι υπηρεσίες του δήμου σφραγίζουν τα κτίρια που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες. Η εφαρμογή του νόμου όμως συνήθως διαρκεί το πολύ λίγες ώρες. Η σχετική κορδέλα αφαιρείται και οι θεραπαινίδες του αρχαιότερου των επαγγελμάτων επιστρέφουν στο λειτούργημά τους. Στην περιοχή του Κεραμεικού, υπάρχει οίκος που έχει σφραγιστεί και έχει ξανανοίξει 13 φορές μέσα σε ένα χρόνο, παρότι ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει φυλάκιση έως 2 ετών για όποιον «θραύει ή βλάπτει σφραγίδα» των αρχών.
«Οι οίκοι ανοχής είναι ένα μεγάλο πρόβλημα», δηλώνει στην «Κ» ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Οπως σημειώνει, «κανένας τους δεν λειτουργεί με άδεια, διότι οι κυβερνήσεις έδειξαν και δείχνουν ατολμία στη νομοθετική πρόταση που έχουμε υποβάλει, που είναι πλήρης και ρεαλιστική. Ο ισχύων νόμος, μέσα από την υποκριτική αυστηρότητά του, είναι ανεφάρμοστος, γι’ αυτό όλοι παρανομούν. Και το κρυφτούλι συνεχίζεται. Ετσι όμως, δεν μπορεί να διαμορφωθεί το νέο τοπίο που χρειάζονται οι γειτονιές τις Αθήνας»

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Από το κόσκινο του υπουργείου Οικονομικών περνούν 199 «κρυφοί» φόροι που χαρακτηρίζονται από έλλειψη διαφάνειας, αρνητική ανακατανομή εισοδήματος και αναποτελεσματική κατανομή πόρων. Με εντολή του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και κατόπιν συστάσεων της τρόικας, οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων (ΦΥΤ), ζητώντας από κάθε υπουργείο αναλυτικά στοιχεία για κάθε έναν από αυτούς.
Σύμφωνα με τη μελέτη - καταγραφή των μη ανταποδοτικών χρεώσεων υπέρ τρίτων, στα περίεργα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων:
1. Η απόδοση των αζήτητων κερδών από τις ιπποδρομίες στο ταμείο πρόνοιας των αστυνομικών υπαλλήλων.
2. Η διάθεση του 32% του 5% επί της τιμής των εισιτηρίων των αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ και χάντμπολ, καθώς και το 32% του 10% των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο επικουρικό ταμείο των αστυνομικών. Επίσης, το υπόλοιπο 68% στις ανωτέρω δύο περιπτώσεις αποδίδεται στο επικουρικό ταμείο της χωροφυλακής.
3. Απόδοση 2 ευρώ από κάθε άδεια γάμου και διαζυγίου υπέρ της Αποστολικής Διακονίας της Ελληνικής Εκκλησίας. Μάλιστα, ο φόρος αυτός επεβλήθη το 1946.
4. Ειδική εισφορά εκτελωνιστικών εργασιών (ΔΕΤΕ) που βεβαιώνεται κατά την εισαγωγή, εξαγωγή και μεταφόρτωση αγαθών και καυσίμων και καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας ενισχύουν το αποθεματικό του ασφαλιστικού ταμείου των εκτελωνιστών.
5. Η απόδοση 0,01 ευρώ για κάθε 170 χιλιόγραμμα μπίρας που παράγεται στο επικουρικό ταμείο χημικών.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

1.000 ισοβίτες στις φυλακές

Τον μεγαλύτερο αριθμό ισοβιτών από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα έχει η Ελλάδα, καταγράφοντας πρωτοφανές ρεκόρ με 1.000 ισοβίτες μεταξύ 12.912 κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές. Αλλες χώρες της Ευρώπης δεν έχουν παρά μόνον μερικές δεκάδες ισοβίτες, όπως η Ολλανδία –με πληθυσμό
 17 εκατ.– που έχει μόνον 90 και η Γερμανία 140

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου